Gyakran Ismételt Kérdések

 • Milyen felületű ajtók vannak?
  Cégünk négy fajta beltéri ajtót forgalmaz. Dekorfóliás, CPL (laminált), festett (MDF), vagy furnéros beltéri ajtót.
 • Mi az dekorfóliás ajtó?
  A dekorfóliás ajtó jó megoldás arra, ha gyorsan és olcsón akarunk beltéri ajtókhoz jutni. felülete a CPL-nél puhább, éppen ezért sérülékenyebb, de a belső szerkezet az ugyanolyan kiváló minőségű. A méretek kötöttek (75-90-100/210) nem úgy, mint a többi felület esetében, valamint technikai ajtókat sem lehet készíteni belőle. Jelenleg 5 szín közül választhat Nettó 39.000,- Ft-tól elérhető
 • Hogy épülnek fel az ajtók?
  Az ajtó belső szerkezete körbe szendvicspanel, megerősített vázrendszer, amit belül papírráccsal töltünk ki, és kétoldalról ez kapja meg az MDF hordozó anyagot. Az MDF-t ezután lelaminálják (CPL), lefestik (festett MDF) vagy furnérozzák. Természetesen igény szerint, felárért, lehet kérni furatolt faforgács betéttel vagy könnyített faforgács betéttel is a beltéri ajtókat. Különleges igényekhez igazodva technikai ajtók is rendelkezésre állnak.
 • Mik azok a technikai ajtók?
  A teljesség igénye nélkül: - Klimatechnológiás ajtó: Ezt a betétet olyan helyiségekre javasoljuk ahol a relatív páratartalom, valamint a hőmérséklet kb 4-5 celsius fokot ELTÉR. Ilyen például egy temperált! garázs és egy lakótér, pl folyosó közti ajtó, ahol a garázsban van kb 15, míg a folyosón 23 celsius fok. Lényeges tudni, hogy a betét a beltéri ajtót hivatott megvédeni a vetemedéstől, nem pedig extra hőszigetelésről beszélünk. - Hanggátló ajtók: Minden hanggátló ajtónk bevizsgált ajtó, tehát a hanggátlási méréseknek megfelelőek. 33 illetve 42 dB-es hanggátló beltéri ajtajaink vannak. Itt is fontos megjegyezni, hogy a falakon keresztül is rengeteg hanghullám átrezonál, tehát egyszerű gipszkartonos falak esetében nem megyünk velük sokra. - Tűzgátló beltéri ajtók: T30-as tűzgátló ajtajaink vannak, amik szintén leteszteltek. Ez azt jelenti, hogy tűz esetén 30 percig kell, hogy „bent tartsa” a tüzet.
 • Mi az a CPL ajtó? Mit kell róla tudni?
  A CPL (vagy más néven laminált) beltéri ajtó felülete egy strapabíró, ütés és karcálló felület. A három féle beltéri ajtó típusból ez a legolcsóbb, de ennek ellenére is kiváló minőségű a felület és a kidolgozás. Azoknak ajánljuk elsősorban, akik nem feltétlen akarnak drága beltéri ajtót választani, de mégis szép és tartós ajtót szeretnének. Kiváló választás ha kisgyerek van a házban, mert a karcálló felület miatt nagyon nehezen tud az ajtóban kárt tenni. Éppen ezért javasoljuk kiadásra szánt lakásokba is ezt a beltéri ajtót, mert a dekorfóliás (olcsó, papírfóliás) felületű ajtókkal szemben nem kell félni attól, hogy a bérlő tönkre teszi. A felület az évek folyamán ugyanolyan marad, nem változtatja a színét, és nem kopik. Könnyen tisztítható nedves törlőkendővel, vagy bútorápolóval. Jelenleg 42 szín közül választhat Nettó 58.000,- Ft-tól elérhető.
 • Nem szeretném kérni a beépítést, a kivitelezőm beépíti, van rá lehetőség?
  Természetesen van, a szerelés éppúgy, mint a szállítás, külön szolgáltatás, nem kötelező igénybe venni. Viszont tudni kell, hogy ilyen esetben a felmérés is elmarad, tehát a méreteket a Megrendelő maga adja, és azokra a méretekre gyártjuk le az ajtókat.
 • De szállítást külön kérhetek?
  Igen, külön díjazás ellenében kiszállítjuk az ajtókat, viszont a lakásba való felhordást a Megrendelőnek kell megoldania.
 • Hogyan állapítom meg egy ajtó nyitásirányát?
  Kétféle módszer is létezik: 1, Jobbos ajtó: Az ajtó pántfelöli oldaláról nézve a pántok jobb oldalt vannak. Balos ajtó: Az ajtó pántfelöli oldaláról nézve a pántok bel oldalt vannak. 2, Ha az ajtót magamfelé húzva nyitom ki, akkor melyik kezemmel fogom meg a kilincset? Persze ki lehet nyitni a másik kezünkkel is, de az elég kényelmetlen nyakatekert módon lenne, így ez a módszer is használható
 • Mit kell tudnom a furnéros ajtókról?
  A furnér egy 0,4 mm-es fametszet, ami rá van kasírozva az ajtólapra. Alapáron tölgy, bükk és egzóta fafurnérok elérhetőek nálunk. A furnéros beltéri ajtók a legelegánsabb és legminőségibb felületek egyike. Egy igazi bútordarab. A furnéros ajtók gyönyörűek ugyan, de sok szempontot végig kell néznie annak, aki szeretné ezeket a beltéri ajtókat otthona díszének látni. A furnér egy élő anyag, a fa az évek során érik, nemesedik, sötétedik. Mindenki tapasztalta már az igazi fa padlónál, amikor elhúzott egy régóta ott állt bútort, és azt látta, hogy mennyivel világosabb. Ez a furnéros beltéri ajtónál is így van: napfény hatására sötétedik. Miután kiválasztottuk a fa típusát (tölgy, egzóta, stb.), ki kell választanunk a pácot hozzá. Minél világosabb egy pác, annál jobban és hamarabb változtatja a színét. Több, mint 20 féle pácszínből választhat, de a színválaszték furnéros ajtó esetén gyakorlatilag végtelen. Ha szeretné a beltéri ajtaját a pl a bútorához igazítani, akkor felár ellenében megpróbáljuk kikevertetni önnek a kívánt színt. Miután minden kiválasztásra került, nincs más dolga, mint gyönyörködnie ajtajában minden nap. Nettó 125.000,- Ft-tól elérhető.
 • Össze tudjuk hasonlítani a lehetőségeket?
  Természetesen! Dekorfóliás ajtó előnyök: - olcsó - gyors gyártási idő (akár 2 hét alatt is elkészül) Dekorfóliás ajtó hátrányok: - sérülékeny felület - kötött méretek - nincsenek technikai ajtók CPL (laminált) ajtó előnyök: - ütés és karcálló felület (gyerekbarát) - jó minőség jó áron - nagy színválaszték - méretre gyártás CPL (laminált) ajtó hátrányok: - íves betéteket nem lehet bele tenni - marások nem tehetők bele Festett ajtó előnyök: - Bármilyen színre festhető - Egyedi ajtó kialakítások könnyen megoldhatók - Fehér verzió „Jolly Joker” (mindenhez passzol) - A festék nem sárgul az évek alatt Festett ajtó hátrányok: - Erőteljesebb ütésre sérülhet a festék, de könnyebben javítható Furnéros ajtó előnyök: - Nemes faanyag a felületen - Tapintásban is igazi, minőségi bútordarab érzet - Bármilyen színre pácolható (igazítható az ajtó színe a konyhabútoréhoz) Furnéros ajtó hátrányok: - Az ajtó színe az évek során érik, a szín sötétedik (nehéz színt választani) - Minden furnér egyedi, nincs két egyforma ajtó, színben minimális árnyalatbeli különbségek lehetnek
 • Szeretnék üveges ajtót, de félek tőle a kisgyerekem miatt, van valami lehetőségem?
  Igen, szerencsére van. Felár ellenében a vázkeretes, illetve a nagyüveges ajtajainkba lehet külön kérni 3+3-as biztonsági tejfóliás (vagy víztiszta) üveget. Ez azt jelenti, hogy két 3 mm-es üveg közé egy biztonsági fólia kerül, ami az üvegtörés hatására nem engedi, hogy életveszélyes óriás szilánkok essenek ki az ajtóból, hanem pókháló szerűen megfogja az üveget. Vagy választhat 8 mm-es edzett üveges ajtajaink közül, amiben az üveg gyakorlatilag törésbiztos.
 • Mikor elkészülnek az ajtók még 2 hét mire beépítik?
  Nem! Büszkén mondhatjuk, hogy szerelőink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek beltéri ajtó beépítése terén, így biztos kezekben tudhatja ajtajait. A lehető legnagyobb odafigyeléssel és gondossággal végzik munkáikat. Szerelőink a cég alkalmazásában dolgoznak, így az egyik nagy előnyök közé tartozik, hogy nem kell önnek heteket várnia arra, hogy felszabaduljon egy szerelő, mikor már az ajtajai rég elkészültek.
 • Mi a rendelés menete?
  1, A weboldal egy iránymutató, segít önnek az elképzeléseiben, de az első lépés, hogy eljön bemutatótermünkbe, ahol készséggel állunk rendelkezésére. Kollégáink örömmel válaszolnak kérdéseikre, bemutatják kínálatunkat és segítenek a választásban. Családias és barátságos hangulatot teremtünk, ami segít önnek, hogy ne úgy érezze, hogy ön csak egy a sok érdeklődő közül. Nem csak az ön, de a mi célunk is, hogy a legszebb otthont teremtsük önnek. 2, Miután kiválasztotta a felületet, az ajtótípust és a színt, mi összeírjuk ezt önnek és e-mailen kiküldjük árajánlatunkat. A méretek nem számítanak, mert 60-100 cm szélességig, 213 cm magasságig és 15 cm-es falvastagságig egy áron vagyunk. Önnek csak azt kell megmondania, hogy hány darab tele, illetve hány darab üveges beltéri ajtót szeretne. Szolgáltatásaink közé tartozik a felmérés, illetve a szállítás és a beépítés is. Ennek árát árajánlatunk mindig tartalmazza, hacsak nem jelzi, hogy a szerelést nem mi végezzük, ebben az esetben a felmérést nem vállaljuk. 3, A kiküldött árajánlatot, amennyiben elnyeri tetszését, elfogadja, és szeretné, hogy mi építsük be beltéri ajtajait, akkor telefonos egyeztetéssel pár napon belül, Budapest és pest megyében díjmentesen, kimegyünk és felmérjük a nyílásokat. Fontos: új építésű házaknál aljzatbeton és vakolt falak megléte után tudunk csak kimenni felmérni, viszont a burkolat még ne legyen letéve, mert bizonyos esetekben máshogy kell váltani, és ebben tudunk segíteni. Felújítás esetén, ha új burkolat lesz, akkor a régi burkolat felvétele (esetlegesen az aljzat lepadloponozása), valamint a régi ajtók kivétele után lehetséges a felmérés. 4, Felmérés után kézzel készített felmérési rajzot mellékelünk a szerződéshez, amin felvezetünk mindent, ami a helyszínen megbeszélésre került. Kérjük, hogy felméréskor legyen jelen, mert vannak olyan kérdések, amikre a kivitelező vagy belsőépítész nem tud válaszolni! A szerződés megírása (általában 1-2 munkanap) után, annak aláírása és 50% előleg befizetése után indítjuk a gyártást.
 • Mit kell tudnom a festett ajtókról?
  A festett (vagy egyre gyakrabban emlegetett MDF) beltéri ajtók alapáron kiváló minőségű MILESI selyemfehér színben kapható, de természetesen színre festeni is lehet őket. A festett beltéri ajtók minőségi festékanyagának köszönhetően az évek folyamán nem sárgulnak. Szoktuk mondani ügyfeleinknek, hogy a festett beltéri ajtó egy „jolly joker”, mert mindenhez illik, mellé fogni velük nem lehet és a gyönyörű festésnek köszönhetően színpompás köntösbe bújtatja otthonát. A festett beltéri ajtók a legváltozatosabbak, akár egyedi igényeknek megfelelően is kialakíthatók. Lehetnek ívek, marások, díszlécek az ajtón. A kazettákat plattolni is lehet, ezáltal még szebb és igényesebb ajtót kapunk. A többi ajtótípushoz képest ez a legigényesebb, így leginkább azt javasoljuk, hogy csak nedves (nem vizes) törlőkendővel, vagy bútorápolóval tisztítsa. Nettó 98.000,- Ft-tól elérhető.
 • Mit kell tudnom a furnéros ajtókról?
  A furnér egy 0,4 mm-es fametszet, ami rá van kasírozva az ajtólapra. Alapáron tölgy, bükk és egzóta fafurnérok elérhetőek nálunk. A furnéros beltéri ajtók a legelegánsabb és legminőségibb felületek egyike. Egy igazi bútordarab. A furnéros ajtók gyönyörűek ugyan, de sok szempontot végig kell néznie annak, aki szeretné ezeket a beltéri ajtókat otthona díszének látni. A furnér egy élő anyag, a fa az évek során érik, nemesedik, sötétedik. Mindenki tapasztalta már az igazi fa padlónál, amikor elhúzott egy régóta ott állt bútort, és azt látta, hogy mennyivel világosabb. Ez a furnéros beltéri ajtónál is így van: napfény hatására sötétedik. Miután kiválasztottuk a fa típusát (tölgy, egzóta, stb.), ki kell választanunk a pácot hozzá. Minél világosabb egy pác, annál jobban és hamarabb változtatja a színét. Több, mint 20 féle pácszínből választhat, de a színválaszték furnéros ajtó esetén gyakorlatilag végtelen. Ha szeretné a beltéri ajtaját a pl a bútorához igazítani, akkor felár ellenében megpróbáljuk kikevertetni önnek a kívánt színt. Miután minden kiválasztásra került, nincs más dolga, mint gyönyörködnie ajtajában minden nap. Nettó 125.000,- Ft-tól elérhető.
site by: atedin.hu | e-commerce: atdshop.hu